Italiaans Grand Dessert

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 19-03-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram chocolade
  • 200 gram aardbeien
  • 4 stuks eieren
  • 0,5 dl sterke koffie
  • 0,5 dl Cointreau of Grand Marnier
  • 1,5 dl slagroom
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 gram suiker
  • zout
  • Amaretto

Bereiden

- Smelt, in een klein pannetje op een lage stand, de chocolade in de koffie en Grand marnier al roerend. - Splits de eieren. Klop 2 eidooiers romig en licht van kleur. - Neem de chocolade van de warmtebron en roer het dooiermengsel door de gesmolten chocolade. - Klop de 4 eiwitten stijf met een snufje zout. Klop de slagroom stijf met de suiker. - Spatel de eiwitten en slagroom door elkaar en daarna door het afgekoelde chocolademengsel. - Verdeel de chocolademousse over coupes of schaaltjes en laat ze circa 2 uur opstijven in de koelkast. - Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer of hak de helft van de aardbeien fijn en meng ze door de crème fraîche. - Serveer de chocolademousse met daarnaast wat hele aardbeien, twee eetlepels van de aardbeiencrème en een borreltje Amaretto.

Bronvermelding