Menu
Filosoof op Amerikaanse wijze
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 35 minuten,
Laatst aangepast: 30-12-2004 | 12 keer bewaard
Ingrediënten
- 500 gram extra mager rundergehakt
- 175 gram uien, in blokjes
- 1 stuks vleesbouillontablet, verkruimeld
- 400 gram witte bonen in tomatensaus in blik
- 2 theelepels worcestersaus
- 1 eetlepel ahornsiroop (natuurwinkel)
- zout en zwarte peper
- 600 gram aardappelen, geschild, in blokjes
- 75 gram halfvolle fromage frais
Bereiden
Bak het gehakt met de uien in de droge braad- of hapjespan 6 a 7 minuten tot het gehakt mooi bruin is en het vocht verdampt. Eventueel kun je een teveel aan vet (uit het vlees) met keukenpapier absorberen.
Breng een grote pan water aan de kook. Doe het bouillontablet, de bonen, de worcestersaus en de ahornsiroop in de braad- of hapjespan bij het gehakt en laat alles afgedekt 10 minuten sudderen; roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
Doe intussen de aardappelen met een snufje zout in het kokende water, breng dit weer aan de kook en laat ze in 15 a 20 minuten gaarkoken. Giet ze af en pureer ze met de fromage frais. Breng de puree op smaak met zout en peper.
Verhit de grill op hoog. Verdeel het gehakt-bonenmensel over de ovenschaal en strijk de aardappelpuree er gelijkmatig over uit. Zet de schaal onder de gril tot de puree een mooi bruin kleurtje krijgt.
Dit recept komt uit een kookboek van Reader's Digest "Lekker koken met weinig of geen vet" en is een van mijn persoonlijke favorieten.
Materialen
braadpan of hapjespan grote pan voor aardappelen ovenschaal van 1,5 liter grill
Bronvermelding
Bron onbekend