Gevulde kalfsfricandeau met sinaasappelsaus

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 17-03-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 gewelde,gedroogde pruimen
  • 3 sinaasappels
  • 1 sjalotje
  • 150 g kalfsgehakt
  • zout en peper
  • 1/4 theel piment
  • 1 kalfsfricandeau (1 kg).......
  • tot een zak ingesneden
  • 100 g boter
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 eetl creme fraiche

Bereiden

Pruimen klein snijden. 1 sinaasappel goed wassen en de schil raspen. Alle sinaasappels uitpersen. Sjalotje pellen en snipperen. In kom kalfsgehakt vermengen met de pruimen, sinaasappelrasp, sjalotje, zout en peper en piment. Kalfsfricandeau met dit mengsel vullen. Opening met een ronde naald en brei- of haakkatoen dichtnaaien. Kalfsfricandeau tot gebruik in koelkast bewaren. * In braadpan 50 g boter verhitten. Kalfsfricandeau in ca 10 minuten rondom bruin bakken. 1/2 dl sinaasappelsap voorzichtig langs de kant bij het braadvocht schenken. Met deksel schuin op pan de kalfsfricandeau in 50 min. gaar braden. Intussen zes borden voorverwarmen. Kalfsfricandeau op een plank leggen en afdekken met aluminiumfolie. Ca. 10 minuten laten rusten. Aan het braadvocht de rest van het sinaasappelsap (1 1/2 dl) en de wijn toevoegen. op hoog vuur in ca 10 minuten tot 1/3 inkoken. Kalfsfricandeau in dunne plakken snijden en op de borden leggen. Creme fraiche door het ingekookte vocht roeren. 50 g. koude boter in klontjes snijden. Met een garde klontjes boter een voor een door de saus kloppen tot een mooi gebonden saus ontstaat. Beetje saus over de kalfsfricandeau schenken. De rest van de saus in een sauskom doen. Lekker met bleekselderij en aardappelpuree.

Bronvermelding