Radicchio-bonensalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 20-01-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 g dunne sperziebonen

Bereiden

50 g dunne sperziebonen, schoongemaakt en doorgesneden 3 el extra vergine olijfolie 2 tl wijnazijn 2 tl grove mosterd 1 teentje knoflook, geperst 2 sinaasappels 1 blik kievitsbonen, circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld ½ kleine rode ui, fijngesneden 30 g takjes waterkers, zonder taaie stengels 50 g bresaola of salami, in brede repen 4 grote radicchiobladeren zout en peper 1. Doe de sperziebonen in een steelpan met kokend water en kook ze 2 minuten. Laat ze uitlekken, spoel ze af onder koud water en zet ze opzij. 2. Meng olie, azijn, mosterd, knoflook en zout en peper in een grote kom. Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees los van de vliesjes. Doe dit boven de kom, zodat het sap wordt opgevangen. Doe het vruchtvlees in de kom. Knijp de vliesjes boven de kom uit voor u ze weggooit. 3. Voeg sperziebonen, kievitsbonen en ui toe aan de dressing en meng alles goed. Voeg de waterkers en het vlees toe en meng. 4. Leg op elk bord een blad radicchio en schep daarop het bonenmengsel. Serveer onmiddellijk. Variaties en tips ¿ U kunt de kievitsbonen vervangen door een blik gemengde bonen, linzen uit blik of gedroogde linzen. Kook gedroogde linzen 15-20 minuten, tot ze zacht zijn geworden, of volg de instructies op de verpakking. Laat de bonen uitlekken en spoel ze vervolgens af onder koud water. * ¿ Serveer dit als hoofdgerecht in een grote schotel. Leg de radicchiobladeren op een schaal, de salade erop en garneer met stukjes sinaasappel. * ¿ Voor kinderen kunt u de mosterd uit de dressing weglaten en 2 tl tomatenpuree of ketchup toevoegen. Gebruik gewone gekookte ham in plaats van de bresaola of salami en garneer met 50 g blokjes cheddar. * ¿ De radicchio kunt u vervangen door een slasoort naar keuze of een slamix.

Bronvermelding