Aardappelpuree met sjalotten en peterselie

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 0.4 kg Aardappelen

Bereiden

0.4 kg Aardappelen 100 gr Sjalotten 1/8 bos Peterselie 0.5 te Knoflook 1 st Eidooiers 10 gr Boter 0.25 dl Crème fraïche Peper Zout Nootmuskaat Bereiding: 1. Aardappelen schillen en in stukken snijden. 2. Met wat zout goed gaar koken. afgieten en droogstomen. 3. Massa pureren met een pureeknijper of stamper. 4. Peterselie fijnhakken. 5. Sjalotten schoonmaken en in dunne halve ringen snijden. 6. Boter smelten en de knoflook kort daarin verwarmen. daarna de sjalotten hierbij gaar smoren. 7. Door de warme aardappelmassa de eidooiers vermengen. 8. Warme boter erdoor mengen. Daarna de sjalottenmassa en de gehakte peterselie toevoegen. 9. Als laatste de crème fraïche. Net zoveel toevoegen totdat de massa iets luchtig wordt. 10. Daarna afsmaken met peper, zout en nootmuskaat.

Bronvermelding