Risotto Funghi met kipfilet en courgette

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 17-03-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak Risotto Funghi
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gr kipfilet in blokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 courgette in blokjes
  • 125 gr feta in blokjes
  • 2 eetleopels zongedroogde tomaat in reepjes

Bereiden

Doe de inhoud van het pak risotto funghi in een pan en voeg 500 ml koud water toe. Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook. Als het water kookt de warmtebron lager zetten zodat het water net aan de kook blijft. Laat de rijst met funghikruiden 12 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren. De rijst blijft licht vochtig. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet met oregano in ca. 5 min goudbruin en gaar. Voeg de sjalotjes en knoflook aan de kipfilet toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Schep de courgette door de kip en bak deze ca 5 min mee. Neem intussen de risotto van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze 5 min nagaren. Schep de kipfilet met courgette en de feta door de risotto. Breng de risotto op smaak met zout en pper. Verdeel de risotto over de borden en garneer deze met reepjes zongedroogde tomaat.

Bronvermelding