Mexicaanse kipschotel

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 12-01-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 400 gram sperziebonen
  • 500 gram krielaardappeltjes
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk winterwortel
  • 1 zakje mexicaanse of stroganofsaus
  • 1 eetllepels knoflookolie

Bereiden

kipfilet in blokjes snijden. boontjes afhalen en in stukjes breken, wortel schillen en in dikke plakken snijden en dan in 4 snijden dit samen met de boontjes 10 minuten koken de laatste 3 minuten de krieltjes meekoken (als ze te groot zijn even wat kleinder snijden) ondertussen de paprika in blokjes verdelen en de ui en de knoflook snijden. saus met water mengen volgens gebruiksaanwijzing en even laten staan. de kipfilet lekker bruin wokken in de knoflookolie dan de paprika,ui en knoflook mee wokken dan de boontjes.wortel en krieltjes meewokken en dan de saus toevoegen en nog even ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.

Materialen

wok

Bronvermelding