Menu
Advocadosalade met garnalen à la Sapphire
Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 250 gr. hollandse garnalen
Bereiden
250 gr. hollandse garnalen
250 gr. peultjes
250 gr. gemengde salade
2 advocado's
4 omega eieren
2 eetlepels zwarte olijven zonderpit
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wittewijn azijn
1 theelepel zoetstof
2 theelepels mosterd
Voor de kruidendressing:
125 mililiter zure room of yoghurtkwark
3 eetlepels halvaniaise of magere yoghurt
2 eetlepels vers gehakte kruiden (bieslook, peterselie, dille, tijm)
snufje peper
Bereidingswijze:
1 Kook de schoongemaakte peultjes in 5 min beetgaar, giet ze af en
spoel er koud water over.
2 Schil de advocado's halveer ze, verwijder
de pitten en snijd het vruchtvlees in smalle partjes, besprenkel ze
met citroensap.
3 Meng de olijfolie met de wijnazijn, zoetstof en
mosterd en schep de dressing door de sla.
4 Snijd de eieren in partjes en verdeel ze met de peultjes, de advocado de olijven en de garnalen over de sla, presenteer de groene kruidendressing van zure room gemengd met yoghurt of halvanaise en kruiden er apart bij.
5 Serveer met volkorenbrood of een ciabatta
Bronvermelding
lien