Aardappelovenschotel met kipstukjes en tomatensalade Lekker en slank

Anders, Hoofdgerecht, 1 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 - 200 gram Tomaten in partjes

Bereiden

150 - 200 gram Tomaten in partjes 1/4 dikke of 1/2 normale rode ui 1,5 theelepel (7ml) Olijfolie extra vierge 1 theelepel (5ml) Olijfolie extra vierge 1 teentje Knoflook, uitgeperst 100 gram kipfilet in blokjes gesneden naar smaak Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, zoetstof, zout 1 grote theelepel 10 gram) Groene pesto 30 gram fetakaas halve theelepel balsamico 100 gram voorgekookte aardappelen in partjes naar smaak zeezout uit de molen, veel tijm en rozemarijn naar smaak zout, zwarte peper, zoetstof Bereidingswijze Een lekker en eenvoudig te bereiden gerecht. Verzonnen onder het koken en inmiddels 2 x gemaakt. Recept van de kipstukjes: Roer de olijfolie, balsamico en pesto tot een gladde massa. Voeg naar smaak zout toe en meng de blokjes kipfilet door de marinade. Zet dit alles minstens een half uur weg (hoe langer je het marineert, hoe malser de kipfilet wordt). Snijd de ui in wat dikkere ringen en halveer deze ringen. Verwarm een pan met goede anti-aanbaklaag tot hij goed heet is en roerbak de kip hierin. Als de kip bijna klaar is kan de ui nog een paar minuten meebakken. Voeg naar smaak nog wat zoetstof toe en, indien wenselijk zout en zwarte peper. Het aantal kcal. hiervan is 214. Recept van de aardappelschotel: Meng in een platte ovenschaal 7 ml (1,5 theelepel) olijfolie met 1 teentje uitgeperste knoflook, bestrooi het geheel royaal met tijm en marjolein en zeezout uit de molen. Snijd 100 gram voorgekookte stevige aardappels in partjes en meng ze in de schaal met de olijfolie en de kruiden. Dit alles op 220 graden ca 40 minuten in de oven. Je huis geurt heerlijk en het aantal kcal. hiervan is 172. Samen komt deze maaltijd dan uit op 386 kcal. En biedt je nog voldoende ruimte om een heerlijke, frisse salade erbij te serveren. Recept voor frisse tomatensalade: 150-200 gram tomaten in stukjes gesneden met 30 gram klein gesneden fetakaas Lekker kruiden met kruiden naar smaak (Italiaanse kruiden, zeezout uit de molen, knoflookpoeder en wat zoetstof) Het

Bronvermelding