Groene asperges met sesamzaad en geitenkaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-03-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • geitenkaas

Bereiden

12 groene asperges 1 eetlepel olijfolie (extra vierge) 3 eetlepels sesamzaadjes 1 bosje rucola 1 eetlepel mosterd 10 cl witte wijnazijn zout peper 30 cl notenolie 0.5 dl gevogeltebouillon 4 plakken geitenkaas met witschimmelkorst Schil de groene asperges rondom en snijd de onderkant eraf, dit is ca. tweederde van de asperge, wat een verschil is met witte asperges. Blancheer de asperges vervolgens in ruim kokend water met zout beetgaar. Spoel ze na het afgieten koud af; dit voorkomt doorgaring en zo blijft het mooie groene behouden. Snijd de asperges over de lengte doormidden en snijd deze helften vervolgens schuin in drieën. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sesamzaadjes al omschuddend goudbruin. Zorg ervoor dat ze niet te donker worden, want dan smaken ze bitter. Leg de plakken geitenkaas op een bakplaatje en zet deze in een voorverwarmde oven van ca. 150°C. Laat de geitenkaasjes lekker warm worden tot ze een beetje gaan smelten. Was en droog de rucola en meng deze met de notendressing. Meng de sesamzaadjes en de asperges erdoor. Schep de salade als een bergje in het midden van grote borden, leg met behulp van een paletmes de zachte en warme plak geitenkaas bovenop de salade en serveer direct. Maak een notendressing: Klop de mosterd met de azijn, zout en peper door elkaar in een flinke kom. Voeg al kloppende en beetje bij beetje de notenolie toe en roer tenslotte de bouillon erdoor. TIP: Heerlijk met een flinke lepel honing erop.

Bronvermelding