Pasta al parmigiano (bron: Allerhande)

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 08-05-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • roomboter (grote klont)
  • teentje knoflook
  • maccheroni bicolore
  • parmezaanse kaas

Bereiden

Wordt ook vaak gemaakt met fettuccini (smalle lintpasta). Smelt op laag vuur een flinke klont roomboter in een steelpannetje en pers er eventueel een teentje knoflook boven uit. Kook koelverse maccheroni biolore in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af, maar vang wat van het kookvocht op. doe de pasta terug in de pan of in een warme schaal en schenk de boter erover. Doe er een scheut kookvocht bij en flink wat grof geraspte parmezaanse kaas. Schep voorzichtig om, zodat kookvocht, boter en smeltende kaas een saus vormen. Maal er nog een beetje zwarte peper boven en geef er in een kom geraspte kaas bij. Extra lekker met geroosterde pijnboompitten of een paar druppels truffelolie.

Bronvermelding