Pittige afrikaanse vis met bakbanaan

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 11-03-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram gedroogde visjes (toko) OF:
  • 300 gram gestoomde makreel
  • 4 rijpe bakbananen
  • 2-3 tomaten , in plakjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2-3 eetlepels pittige currypasta (madras)
  • scheutje warm water
  • olie om in te vetten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175*C.Week de visjes 30 minuten in water, laat ze uitlekken.Of ontgraat en ontvel de makreel ( of kies voor filet) en verdeel in reepjes.Pel de bananen en snijd ze in plakjes.Vet de ovenschaal in en vul met laagjes banaan,vis,tomaat en ui, eindig met banaan.Roer de currypasta los met water en giet het over de schotel.Laat afgedekt in ca.1 uur zachtjes gaar sudderen.Heerlijk met warm turks brood.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding