Asperge Kroket

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • asperges

Bereiden

500 gr asperges 0,5 liter groentebouillon halve eetlepel suiker zout naar smaak roomboter bloem 3 eieren zonnebloemolie Voor paneren: bloem ei paneermeel of broodkruim. Bereidingswijze: Verwarm de bouillon met daarin de asperges, laat ongeveer 20 minuten sudderen. Voeg op het laatst een klein beetje suiker en zout toe. Smelt in een pan de boter en roer daar de bloem doorheen. Terug naar de bouillon; Pureer de bouillon in de blender en dan door een zeef halen. Voeg mengsel + beetje vocht bij de boter en bloem. Er ontstaat zo een dikke saus. Laat deze even afkoelen en voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Laat de saus vervolgens stijf en helemaal koud worden, Als het mengsel helemaal koud is kan u het in een spuitzak spatelen. Maak lange slierten en snijd deze in korte kroketten. Paneren met bloem, ei en paneermeel (of broodkruim) en frituur ze vervolgens in zonnebloemolie op 180 - 200 C° tot ze mooi bruin zijn.

Materialen

blender

Bronvermelding