Millefeuille met aardbeien - tompouce met aardbeien

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Frans.

Laatst aangepast: 18-07-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 hoeveelheid bladerdeeg - zie: Eigen recepten, Bijgerecht
  • 5 eetlepels suiker
  • 0,5 hoeveelheid crème pâtissière (banketbakkersroom) - zie Eigen
  • recepten, Bijgerecht
  • 125 ml. slagroom
  • 300 gr. aardbeien, in vieren gesneden
  • poedersuiker
  • 185 ml. water

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden C (gasstand 4). Rol het bladerdeeg uit op een met wat bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van ongeveer 2 mm dik. Rol het deeg dan rond een deegrol en rol het dan weer uit op een bakplaat die je bedekt met bakbapier of een teflonmatje. Zet het vijftien minuten in de koelkast. 2. Doe de suiker en het water (voor een siroop) in een steelpan en laat vijf minuten koken. Haal de pan dan van het vuur. 3. Snijd drie rechthoeken van 30 x 13 cm uit het deeg. Snijd iedere rechthoek in 6 gelijke stukken (5 x 13 cm.) en leg ze opnieuw op de bakplaat. Prik er met de vork in, dek ze af met bakpapier en leg er een andere bakplaat bovenop om te voorkomen dat het deeg niet gelijkmatig rijst (onder druk bakken). Laat zes minuten bakken en verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier. Bestrijk het deeg met de siroop en laat nog zes minuten bakken of tot het goudbruin is. Laat afkoelen. 4. Klop de crème pâtissière. Klop de room en meng hem door de crème. Verdeel de helft van dit mengsel over een van de drie stukken deeg en leg er de helft van de aardbeien op. Leg er een ander stuk deeg bovenop en verdeel daarover de room en de rest van de aardbeien. Leg er tenslotte het derde stuk deeg op en bestrooi dit met poedersuiker voor het serveren. TIP: vergeet niet om met een vork in het deeg te prikken en onder druk te bakken, anders wordt het deeg bol en kun je er geen mooie tompouce van maken.

Bronvermelding