Franse bloemkoolsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 18-07-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 gr. boter
  • ui, fijngehakt
  • 0,5 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 600 gr. bloemkool, in roosjes
  • 440 ml. kippenbouillon
  • 315 ml. melk
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 125 ml. room
  • zout en witte peper
  • geraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels gehakte bieslook

Bereiden

1. Smelt de boter in een grote pan en voeg de ui en de bleekselderij toe. Bak op een laag vuur tot de groenten zacht zijn, maar niet bruin zijn. Voeg de bloemkool, bouillon, melk, laurierblad en tijm toe en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat twintig minuten zachtjes koken of tot de bloemkool gaar is. 2. Laat de soep afkoelen, verwijder dan het laurierblad en de tijm. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot hij glad is en giet hem vervolgens in een schone pan. Breng al roerend aan de kook, voeg de room toe en laat de soep verder niet meer koken. Breng op smaak met zout, witte peper en nootmuskaat. Bestrooi de soep voor het opdienen met bieslook.

Bronvermelding