Crêpebeslag voor 12 kleine of 6 grote crêpes - om bijvoorbeeld crêpes Suzette of crêpes met ham, champignons en kaas mee te maken

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Frans.

Laatst aangepast: 30-09-2015 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr. bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eieren, licht geklutst
  • 400 ml. melk
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • boter of olie om mee te bakken
  • 100 ml. water

Bereiden

1. Zeef de bloem, het zout en de suiker in een kom en maak in het midden een kuiltje. Meng de eieren met de melk en 100 ml water en giet het mengsel langzaam in het kuiltje. Blijf voortdurend roeren om de bloem goed te mengen, zodat een glad beslag ontstaat. Roer er dan de gesmolten boter door. Dek het beslag af en laat twintig minuten afkoelen. 2. Verwarm een crêpepan, koekenpan of een diepe braadpan met een anti-aanbaklaag en vet hem in met een beetje boter of olie. Giet er genoeg beslag in om de bodem van de pan met een gelijkmatige laag te bedekken. Laat op een middelmatig vuur ongeveer een minuut bakken of tot de crêpe aan de kant loskomt van de pan. Draai de crêpe dan om en laat aan de andere kant ook één minuut bakken of tot hij goudbruin is. Stapel de crêpes op een bord met telkens een stuk vetvrij papier tussen de crêpes. Dek ze af met folie terwijl je de andere crêpes bakt.

Bronvermelding