Quiche met blauwe kaas van Smakelijk Frankrijk

Hartige Taarten, Lunch, 8 personen, Frans.

Laatst aangepast: 09-12-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. (diepvries)spinazie (facultatief), uitgeknepen
  • 90 gr. walnoten
  • 1 hoeveelheid taartdeeg
  • 200 gr. blauwe kaas, fijngeprakt
  • 100 ml. melk
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 200 ml. room
  • zout, peper

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. (gasstand 6). 2. Rooster de walnoten 5 minuten op een bakplaat en hak ze grof. 3. Bekleed de vorm met het taartdeeg (zie Eigen recepten) . Bedek het deeg met een vel bakpapier en vul het met een steunvulling (als je die niet hebt, kun je hiervoor gedroogde bonen of rijst gebruiken). Bak het deeg 10 minuten blind, verwijder de steunvulling en het papier en bak nog eens drie tot vijf minuten, of totdat het deeg gaar is. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden C (gasstand 4). 4. Meng de kaas, melk, eieren, eidooiers en room (en spinazie) , en breng op smaak met peper en zout. Giet in de vorm en bestrooi met de walnoten. Bak vijfentwintig tot dertig minuten of tot de vulling net gestold is. Laat de taart vijf minuten staan voor het serveren. TIP Serveer met een knapperige groene salade.

Materialen

Quichevorm of een taps toelopende springvorm van diam. 25 cm.

Bronvermelding