Salade au chèvre (salade met geitenkaas)

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 18-07-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr. walnoten, in stukjes gebroken
  • 1 theelepel zeezout
  • 8 sneetjes stokbrood
  • 1 grote teen knoflook, gehalveerd
  • 125 gr. geitenkaas, in 8 plakjes gesneden
  • 50 gr. gemengde sla
  • 1 kleine, rode ui, in dunne ringetjes gesneden
  • DRESSING
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 1,5 eetlepel dragonazijn
  • 1 teen knoflook, geperst

Bereiden

VERWARM de grill voor. Doe de walnoten in een kom en giet er kokend water over. Laat ze een minuut staan, laat ze dan uitlekken en schud ze droog. Rooster ze in drie tot vier minuten onder de grill goudbruin. Strooi er zeezout over, schud even en laat afkoelen. LEG het stokbrood onder de grill en rooster de sneetjes aan een kant goudbruin. Haal ze onder de grill uit en wrijf de geroosterde kant in met de knoflook. Laat enkele minuten afkoelen, draai ze om en leg een plakje geitenkaas op elk sneetje. Leg ze nog twee tot drie minuten onder de grill, of tot de kaas bruin is. MENG voor de dressing de olijfolie, de walnotenolie, de azijn en de knoflook en breng op smaak. MENG de sla, de ui en de geroosterde walnoten en leg ze op een bord. Verdeel de geitenkaasbroodjes erover en giet er een beetje dressing over. Serveer terwijl de broodjes nog warm zijn.

Bronvermelding