Tiramisu een adelijk toetje met amaretto

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 07-03-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • mascarpone

Bereiden

3 eieren 3 eetlepels suiker 250 gram mascarpone kaas 60 cc Amaretto likeur 1 pak lange vingers 2 kopjes sterke koude koffie cacao poeder BEREIDINGSWIJZE Mascarpone opkloppen met de mixer. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker schuimig. De mascarpone er doorheen spatelen tot er een crème ontstaat. Eiwitten in een goed ontvette mengkom stijf kloppen en samen met de Amaretto voorzichtig door het mascarpone mengsel spatelen (niet kloppen). Het cake blik omspoelen en bekleden met plasticfolie. De lange vingers in de koffie drenken en de bodem van de vorm ermee bedekken, nu om en om een laag crème en een laag lange vingers, de bovenste laag moet crème zijn. Laat de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Keer de vorm om en snijd de tiramisu met een lauw en nat mes in plakken. Serveer hierbij bitterkoekjes en slagroom.

Bronvermelding