Italiaanse tomatenfondue met witte wijn

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • ui

Bereiden

1 ui, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 2 eetlepels olijfolie 3 trostomaten, fijngesneden 1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix (a 20 g), fijngehakt 3 kruidenbouillontabletten 300 ml droge witte wijn Bereiden In pan ui en knoflook in olie 3 min. zachtjes bakken. Tomaten en kruidenmix toevoegen en 3 min. meebakken. Regelmatig omscheppen. Bouillontabletten erboven verkruimelen, wijn en 1 liter water toevoegen. Bouillon aan de kook brengen, 5 min. zachtjes laten doorkoken en dan boven fonduepan door fijne zeef schenken. Achtergebleven tomatenpulp met bolle kant van lepel door zeef wrijven. Tomatenbouillon opnieuw aan de kook brengen. Fonduepan en schalen diphapjes op tafel zetten. Schepnetje telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden. Tip Om in de bouillon te garen: - kort voorgekookte gevulde pasta (bijv. tortellini of ravioli) - rolletjes van kalkoenschnitzel met prei - kalfsgehaktballetjes met salie - plakjes biefstuk, gevuld met rucola - in repen gesneden oesterzwammen - fijne champignons - cherrytomaatjes - stukjes courgette - kleine broccoliroosjes - aspergetips of stukjes groene asperge.

Materialen

wijde fonduepan met rechaud, metalen schepnetjes

Bronvermelding