Grand Marnier parfait- zo'n feestelijke parfait is niet moeilijk te maken maar je bent er wel even mee bezig

Anders, Nagerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 11-10-2014 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 150 gr. fijne suiker
  • 1 dl. sinaasappellikeur bijv. Grand Marnier
  • 3 dl. slagroom
  • 5 aardbeien of 2 perziken
  • 50 gr. chocolade, geraspt
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiden

1. Klop de eieren met de dooiers in een hittebestendige kom los. Voeg de suiker en de likeur toe klop het mengsel goed door. Zet de kom in een pan kokend water en verwarm het mengsel al roerende met een houten lepel totdat het licht gebonden is. Pas op, het mag niet koken anders gaat de vla schiften. 2. Neem de kom uit de pan en klop ca. 10 minuten met een handmixer tot een mooie dikke vla ontstaat. Klop de slagroom dik en lobbig en spatel hem door de afgekoelde vla. Schenk het mengsel in het cakeblik en laat het in de diepvries in ca. 5 uur opstijven. 3. Stort de parfait ca. 30 minuten voor het serveren uit het blik en laat hem in de koelkast wat zachter worden.. Maak intussen het fruit schoon en snijd de aardbeien in plakjes of de perziken in dunne partjes. Snijd de parfait in plakken en leg ze op borden. Garneer de parfait met geraspte chocolade, de geschaafde amandelen en de aardbeien of perzik. 'Bepoeder' eventueel van tevoren de rand van het bord met cacao en decoreer het bord met een toefje slagroom. Serveer er een piepklein glaasje Grand Marnier bij.

Materialen

cakeblik (inhoud 1 - 1,5 liter) bekleed met huishoudfolie

Bronvermelding