Menu
Borrelhappen variaties
Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 21-01-2010 | 9 keer bewaard
Ingrediënten
- eieren
Bereiden
Toastjes met kant en klare salade
Melbatoast of van die rondjes, met een lepeltje kant en klaar gekochte salade. (Voor deze gelegenheid mag u best uitwijken naar het koelvak van de supermarkt.)
--
Stukjes bleekselderij met Mon Chou
Mon Chou is zo'n zacht kaasje, dik smeerbaar. U neemt een paar stengels bleekselderij, wast die even, en vult de holte met Mon Chou. In stukjes van 3 cm snijden en klaar.
--
Gevulde eieren
Hier hebt u een spuitzak of vergelijkbaar apparaat voor nodig. Paar eieren -1 per persoon lijkt me zat- hard koken, pellen en doormidden snijden. De eierdooier haalt u eruit en vermengt u met wat stijfgeklopte slagroom. Daar doet u dan wat kruiderij doorheen, bijvoorbeeld de ene helft wat kerriepoeder en de andere helft wat paprikapoeder. Met de spuitzak mooie torentjes maken. (Dat gaat het beste als de vulling goed koud is, dus zet de zaak desnoods een tijdje in de koelkast/vriesvak.)
--
Houtsnipjes
Waarom ze zo heten zou ik u niet kunnen zeggen, maar ze bestaan uit simpelweg twee plakjes roggebrood met een redelijk dikke plak kaas ertussen. In hapklare brokken snijden (hebt u een heel scherp mes voor nodig) en klaar.
--
Worstspiesjes
Aan een cocktailprikker rijgt u een zilveruitje, een borrelworstje en een stukje paprika. Opwarmen hoeft niet, gewoon blik opentrekken.
--
Kipspiesjes
Voorbereidende fase: het bakken van een overlangs doorgesneden kipfilet, en die goed laten afkoelen. Stap 2: dat in plakjes van 5 mm dik snijden, en aan een cocktailprikker rijgen, geflankeerd door stukjes ananas (uit blik).
--
Appel-en-ham spiesjes
Snij een (vrij harde) appel in mooie stukjes. Snij een paar plakjes ham in lengterichting doormidden. Appelstukjes aan een cocktailprikker, met aan weerskanten een rolletje ham.
--
Rosbief met kappertjessaus
Zo'n potje kappertjes is even een uitgave, maar ze zijn lang houdbaar. Wat slagroom stijfkloppen, en een lepel kappertjes en wat peper erdoor roeren. Plakjes rosbief oprollen en op een eetlepel leggen (beetje aandrukken) en daarop een theelepel saus leggen. Staat zeer professioneel.
Als u dat gedoe met lepels te ingewikkeld vindt, mag het ook op een ontkorst stukje brood.
(U kunt slagroom uit een spuitbus gebruiken, maar dat spul zakt nogal snel in, dus dat wordt dan wel een kwestie van klaar-en-hups-uitventen.)
Bronvermelding
Bron onbekend