Schnitzelreepjes met mango avocadosalsa

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 05-03-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram Ongepaneerde schnitzels
  • 1 Limoen
  • zout
  • peper
  • 1 rijpe Mango
  • 1 rijpe Avocado
  • 8 stuks Radijs
  • 1 Lente-uitje
  • 1 Rood pepertje
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 eetlepels Gehakte korianderblad
  • Bloem
  • Poedersuiker
  • Arachideolie
  • Basmati-rijst

Bereiden

Limoen wassen, de schil afraspen en daarna de limoen uitpersen. Mango en avocado schillen, halveren en pitten verwijderen en in piepkleine stukjes snijden. Deze met elkaar vermengen en er drie eetlepels limoensap door scheppen tegen verkleuren. Radijsjes schoonmaken, droog deppen en ook in piepkleine stukjes snijden. Lente-uitje schoonmaken. Stengel en uitje heel fijn snipperen. Pepertje wassen, halveren, pitjes verwijderen en zeer fijn snipperen. Knoflookteentjes pellenen uitpersen. Alles, samen met de gehakte koriander, de limoenrasp, 1 eetlepelpoedersuiker en zout en peper naar smaak door de blokjes mango en avocado scheppen. Deze salsa een uurtje afgedekt in de koelkast laten staan. Schnitzels in reepjes van 1 cm breed snijden, hier peper en zout door wrijven en met bloem bestuiven Scheut olie verhitten en hierin reepjes in circa 4 minuten al omscheppend gaar bakken. Vlees over 4 borden verdeelen. De salsa ernaast scheppen, mooigeserveerd op en blad ijsbergsla. Geef er basmatirijst bij.

Materialen

Rasp Koekenpan Schaal voor de salade

Bronvermelding