Gevuld Turks brood van Agnes

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 06-03-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • turks brood

Bereiden

1 Turks brood 500 gram ongezouten gehakt 150 gram Italiaanse groentenmix 150 gram paturain 1 zakje(s) bechamelsaus 4 eetlepel(s) boter 1 eetlepel(s) knoflookpasta 2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden Verwarm de oven voor op 200 graden. (hetelucht 180 graden). Hol het brood uit tot 1 cm. van bodem en rand. Verhit 2 eetl. boter in het sauspannetje en voeg de knoflookpasta toe, en roer dit goed door elkaar. Bestrijk de binnenkant van het brood hiermee. Maak het pannetje schoon. Bak het brood in het midden van de oven in 15 minuten knapperig. Verhit de rest van de boter in de hapjespan. Bak het gehakt in 5 minuten rul. Voeg de groenten en de kruiden toe en bak al omscheppend 6 minuten. Bereidt de bechamelsaus volgens de verpakking en temper het vuur. Voeg de paturain toe en laat al roerend smelten. Schep de saus door het gehaktmengsel en laat dit geheel al roerend door en door heet worden. Vul het brood met het mengsel. Bak het gevulde brood in 15 minuten in het midden van de oven. Kun je niet aan Turks brood komen dan kun je ook 1 grote witte bol nemen. Ook kun je per persoon de saus in een Italiaanse bol op een bordje serveren. De bereiding is hetzelfde

Bronvermelding