Tomatensoep uit Milaan

Soepen, Lunch, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 01-03-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 l. kippebouillon
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 g macaroni
  • 40 g bloem
  • 40 g zachte boter of margarine
  • 50 g ham
  • 50 g gekookte tong
  • peper en zout
  • 4 takjes peterselie

Bereiden

De bouillon met de tomatenpuree aan de kook brengen. de macaroni toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. De boter met de bloem tot een balletje kneden. Steeds kleine stukjes hiervan al kloppend bij de bouillon voegen. De nu iets gebonden soep nog 5 minuten laten koken. De ham en de tong in reepjes snijden.n door de soep roeren. Op smaak brengen met peper enzout. Over 4 borden of kommen verdelen en garneren met peterselie. Heerlijk met bijvoorbeeld warm kaas-uien stokbrood.

Bronvermelding