Rode bietensoep met rundvlees

Soepen, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 180 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 01-03-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g magere runderlappen
  • 1 1/2 l. water
  • zout en peper
  • 1/2 prei
  • 1/2 ui
  • 3 tak selderij
  • beetje tijm
  • 5 jeneverbessen
  • 1 laurierblad
  • beetje foelie
  • Voor de soep:
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 600 g aardappelen
  • 500 g gekookte bieten
  • beetje karwijzaad
  • 2 eetl rode wijnazijn
  • 1 theel suiker
  • beetje piment

Bereiden

Van vlees met water, groente en kruiden een bouillon trekken. (Zie mijn kookschrift: Basisrecept voor zelfgemaakt bouillon) Vlees uit bouillon halen en in stukjes snijden. De bouillon zeven. Bereiding: Uien, prei, aardappelen en bieten schoonmaken en in stukjes snijden. In pan olie verhitten en hierin ui, prei en karwijzaad 3 minuten zachtjes fruiten. Aardappelen en bieten toevoegen en goed omscheppen. De bouillon opschenken, aan de kook brengen en de soep 15 minuten zachtjes laten koken. De wijnazijn, suiker en piment toevoegen en de soep nog 10 minuten laten koken. Het kleingesneden vlees toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Eventueel apart bij de soep zure room serveren.

Bronvermelding