Witte bonensoep, pikant

Soepen, Lunch, 4 personen, Hollands.
Wachten: 840 minuten, Bereiding: 105 minuten,

Laatst aangepast: 01-03-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g witte bonen
  • 250 g varkenslapjes
  • 500 g gesneden prei
  • 250 g gesneden uien
  • beetje tijm
  • peper en zout
  • 1 laurierblad
  • 1/2 theel gemalen foelie
  • 2 eetl olie
  • 500 g aardappelen
  • 2 rode paprika's
  • 1 theel chilipoeder
  • 1 rookworst

Bereiden

Een dag van te voren de bonen goed wassen en minimaal 12 uur in ruim koud water weken. Bereiding: Het vlees in stukken snijden. Het vlees met 1 1/2 l. water aan de kook brengen. Met een schuimspaan zorgvuldig het schuim eraf scheppen. De bonen, helft van de prei en helft van de uien, tijm, peper, zout, laurierblad en foelie toevoegen. Aan de kook brengen en 1 uur en 15 minuten zachtjes laten koken. Intussen de aardappelen schillen en in blokjes snijden. De paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. in een koekepan de olie verhitten en hierin de overgebleven prei en ui ca. 5 minuten zachtjes fruiten. De aardappelblokjes en chilipoeder erdoor scheppen en de gefruite groente samen met de rookworst bij de soep doen en de soep nog 15 minuten koken. Worst uit de pan halen, in plakjes snijden en weer bij de soep voegen. Serveer met een lekker volkorenbrood.

Bronvermelding