Eigen recept van...

Avatar

'Vispaté', van Pieternel

Anders, Voorgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 17-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetl cognac
  • 0.5 eetl citroensap
  • 1 eetl dille
  • 0.5 theel ketoembar (koriander)
  • 0.5 theel suiker
  • 2 dl droge witte wijn
  • 200 gr zalmforelfilets
  • 150 gr tongfilets
  • 1 kleine gekookte kreeft
  • 4 gepelde chinese garnalen
  • 1 ei
  • 1 dl slagroom
  • 50 gr wit brood
  • 1 eiwit
  • 250 gr snoekfilet (karper of wijting)
  • 2 sjalotjes
  • 1 dl slagroom
  • zout en peper
  • boter om in te vetten

Bereiden

Marinade: Meng cognac, citroensap, gehakte dille,ketoemba, suiker, zout en peper door de wijn. Laat de zalmforel en tong, (in lange stukken gesneden) en kreeft en garnalen ca anderhalf uur marineren. Visvulling: Ei met slagroom loskloppen. Wit brood verkruimelen en 10 minuten laten weken. Pureer in keukenmachine en wrijf daarna door een zeef. (Of wrijf alles fijn in een vijzel en daarna door een zeef.) Roer eiwit los met 1 eetlepel van de marinade. Pureer de snoekfilet samen met sjalotjes in keukenmachine. (Of wrijf fijn in een vijzel en door een zeef.) Meng er met kleine beetjes eerst broodpuree en daarna eiwitmengsel door. Laat ca 1 uur in koelkast rusten. Roer daarna scheutje voor scheutje slagroom erdoor. Breng op smaak met zout. Vispaté: Haal vis uit marinade en dep droog. Bakpapier invetten en patévorm of glazen cakevorm van 1 liter mee bekleden. Bodem bedekken met laagje vispuree. Deel gemarineerde vis erop leggen en bedekken met vispuree. Goed aandrukken. Om en om de vorm vullen en eindigen met vispuree. Aandrukken. Bedek met ingevet bakpapier en aluminiumfolie. Vorm in een braadslee zetten. Vullen met water tot 1cm onder de rand. Laat paté in het midden van een voorverwarmde oven van 175°C in ca 45 minuten gaar worden. Laat afkoelen. Snij de vispaté in plakjes. Lekker met citroenmayonaise.

Bronvermelding