Koud buffet idee

Salades, Buffet, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 26-02-2006 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

Huzarensalade Ingrediënten: 200gr Aardappels(gaar en koud) 100 gr appels 100 gr augurk 100 gr ui of zilverui 100 gr vlees Zout peper 2 eetlepels Mayonaise 1 theelepel Mosterd 1 theelepel Ketchup Bereidingswijze: Aardappels en vlees klein snijden eventueel met een keuken machine. Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels. Zout en peper toevoegen. Dan mayonaise toevoegen met mosterd en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise toevoegen. Op smaak maken met peper en zout. 2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik. ------------------------------------------------------------------------------------ Zalmsalade Ingrediënten: 200gr Aardappels(gaar en koud) 100 gr appels 100 gr augurk 100 gr ui of zilverui 100 gr Zalm (uit blik) Zout peper 2 eetlepels Mayonaise 2 eetlepels Ketchup Mag in plaats van mayonaise en ketchup kunt u ook cocktailsaus gebruiken dan 4 eetlepels. Bereidingswijze: Aardappels en zalm klein snijden eventueel met een keuken machine. Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels. Zout en peper toevoegen. Dan mayonaise toevoegen en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise of ketchup toevoegen. Op smaak maken met peper en zout. 2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik. eventueel wat dille toevoegen. -------------------------------------------------------------------------------- Kipsalade Ingrediënten: 200 gr kip gekookt 100 gr selderij (bleekselderij) 100 gr verse ananas 100 gr appel 2 eetlepels mayonaise 10 cc room dille, bieslook peper zout knoflook Bereidingswijze: Gekookte kip fijn snijden, bleekselderij afblancheren en in gelijke delen snijden. Ananas en appel toevoegen. Saus maken met mayonaise room, dille bieslook peper en zout en wat knoflookpoeder. Alles luchtig onder elkaar door scheppen -------------------------------------------------------------------------------- Fruitsalade Ingrediënten : Meloen div. soorten mogelijk Aardbeien Ananas Druiven wit en blauw Kiwi Peer Appel Sinaasappel diverse andere soorten mogelijk. Bereidingswijze: Fruit schoonmaken en in gelijke delen snijden. Witte wijn 1/2 liter met 200 gr suiker opzetten en daarin laurier blad en kaneelpijpje Dit geheel inlaten koken en laten afkoelen. Dit over de fruitsalade gieten en 30 min inlaten trekken. Dan serveren in een grote schaal of in een pompoen zonder vocht. afgarneren naar keuze. -------------------------------------------------------------------------------- Diverse garnituren U kunt bij uw salade diverse garnituren serveren zoals. Gevulde eitjes : boter eigeel mayonaise peper en zout. Gevulde tomaten : met garnalensalade, krabsalade of rauwkost Diverse rauwkosten : tomaten salade, komkommersalade enz Augurk, zilveruitjes Hamrolletjes met asperges En garnituren naar keuze.

Bronvermelding