Gebonden Selderijsoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Selderijknol
  • 1 Uitje
  • 1 eetl. Boter of Margarine
  • 1,25 Liter Bouillon
  • 2 Rauwe Aardappelen
  • 2 theel. Paprikapoeder
  • 1 eetl. Bloem
  • 4 eetl. Room
  • 1 snufje Nootmuskaat

Bereiden

Schil Selderijknol en aardappelen. Snijd de selderijknol in kleine dobbelsteentjes en snipper de ui. Fruit de selderijknol en ui in boter of margarine boven laag vuur licht goudgeel en giet er dan bouillon bij. Rasp de aardappelen boven de soep. Laat de groente zo in ongeveer 20 minuten goed gaar koken. Wrijf de vasten bestanddelen van de soep door een zeef en meng daardoor ketchup, paprikapoeder, bloem en room. Roer (of gebruik de staafmixer) dit alles met enkele lepels van de warme bouillon tot een een dun papje en meng dit weer door de rest van de soep. Laar de soep onder voortdurend roeren nog wat pruttelen en licht binden en stuif er voor het opdienen een snufje nootmuskaat over.

Materialen

- Pan. - Zeef. - Rasp. - Pollepel. - staafmixer

Bronvermelding