Lasagne van boerenkool en shoarmavlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 45 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 28-08-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g panklare boerenkool (zak)
  • zout
  • 10 lasagnevellen
  • 2 uien
  • 25 g margarine
  • 250 g shoarmavlees
  • 1 zakje kaassaus
  • 4 eetl rode shoarmasaus of.....
  • tomatenketchup
  • 1 bakje magere kwark (225 g)
  • 1 zakje geraspte oude kaas (150 g)

Bereiden

In een pan met weinig water en zout de boerenkool in ca. 15 minuten laten slinken. In een zeef laten uitlekken. In een grote pan met ruim kokend water de lasagnevellen ongeveer 4 minuten voorkoken. Onder koud stromend water afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Uien pellen en snipperen. In een koekepan de margarine verhitten. Uien ca. 2 minuten zachtjes bakken. Shoarmavlees toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend meebakken. Van het vuur af de shoarmasaus of ketchup erdoor roeren. In een kom de kwark vermengen met de helft van de kaas. In een steelpan de kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de rest van de kaas erdoor roeren. Ovenschaal (inh. 2 l.) invetten. Dun laagje boerenkool op de bodem scheppen. Hierop een laag lasagnevellen leggen. Hierop een laagje kwark uitstrijken. Een laag boerenkool en een laag shoarmavlees erover verdelen. Afdekken met lasagnevellen. Zo doorgaan tot schaal vol is en de ingredienten op zijn. De laatste laag moet lasagne zijn. Kaassaus erover schenken. Bereiding: Oven voorverwarmen op 200 gr. C In het midden van de oven de lasagne in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

Bronvermelding