Zuurkool van Mary uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 70 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 11-04-2019 | 64 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappelen
  • 1 blikje ananas
  • 500 g gehakt
  • 2 bananen
  • zout en peper
  • 2 gesnipperde uien
  • kerriepoeder
  • zout en peper
  • klontje boter
  • beetje nootmuskaat
  • klontje boter
  • 2 à 3 eetl ananassap
  • paneermeel
  • 750 g zuurkool

Bereiden

Bak het gehakt in een koekenpan, voeg dan de gesnipperde ui, peper, zout en kerriepoeder toe. Kook de aardappelen gaar en maak er een smeuïge puree van met behulp van de boter, een paar eetl ananassap, zout, peper, nootmuskaat en een scheutje melk. - Leg het gehakt -uimengsel op de bodem van een ovenschaal, dan komt er een laagje ananasstukjes, dan de zuurkool, de plakjes banaan en tot slot de puree. Bestrooi met de paneermeel, verdeel daar wat klontjes boter over voor een bruin korstje. - Laat de zuurkool in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven gaar worden.

Bronvermelding