´Knoflook-Chili Garnalen´ Amuse

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 25-03-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • blaadjes roodlof of radicchio (1 blaadje p.p.)

Bereiden

blaadjes roodlof of radicchio (1 blaadje p.p.) 1 limoen 4 teentjes knoflook 1 rode peper 5 el olijfolie bake cocktailgarnalen zout borrelglaasjes om in te serveren keukenpapier bereiden: Was de roodlof en dep droog met keukenpapier. Snijd de limoen in plakjes (1 plkje p.p.) en snijd tot het midden in. Knoflook pellen en halveren. Halveer de peper, ontdoe de peper van de zaadjes en snijd het in flinterdunne reepjes. Verwarm de olie in een kleine steelpan en voeg de knoflook toe. Verwarm de knoflook op laag vuur (het mag niet verkeluren!), ongeveer een minuutje. Voeg dan de garnalen en de peper toe en laat dit nog een minuut meewarmen. Bestrooi met een heel klein beetje zout. verwijder de knoflook. Steek een blaadje roodlof rechtop in een borrelglaasje, verdeel de garnalen en peperreepjes over de glaasjes. Giet de knoflookolie erover. Steek op ieder glaasje een plakje limoen. Direct serveren!

Bronvermelding