Menu
Artisjok-basilicum mousse met Parmaham
Anders, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- 1/2 potje gemarineerde artisjokharten
Bereiden
1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla)
1/2 zakje verse basilicum a 15 g
zout
versgemalen zwarte peper
1 plak Parmaham
4 amuse lepels
Bereidingswijze
Artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum met staafmixer pureren.
Eventueel nog extra olie uit potje toevoegen om mousse smeuiger te maken. Op smaak brengen met zout en peper.
Van Parmaham 4 dunne repen snijden. Hamreepjes in de breedte over lepels leggen.
Mooie bergjes artisjokmousse op ham scheppen. Reepjes ham over mousse dichtvouwen.
Garneren met kleine blaadjes basilicum.
Bronvermelding
scala