Venkelsalade met olijven en champignons

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 22-02-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 6 eetl zonnebloemolie
  • 2 eetl citroensap
  • 1 theel Zaanse mosterd
  • 1 theel oregano
  • 2 theel basilicum
  • 1 theel honing
  • 1 teen knoflook
  • zout en versgemalen peper
  • worcestershiresaus
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 150 g kleine champignons
  • 200 g venkel-rauwkost
  • 8 blad ijsbergsla (groot)

Bereiden

Ui pellen en heel fijn snipperen. In een kommetje olie, citroensap, mosterd, oregano, basilicum en honing tot een sausje kloppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Op smaak maken met zout, peper en worcestershiresaus. Olijven in plakjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Sausje erover schenken. In kom luchtig door elkaar scheppen: venkel-rauwkost, champignons met sausje en olijven. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Platte schaal bekleden met bladeren ijsbergsla. De bereiding: Salade doorscheppen en in de slabladeren scheppen. Lekker bij pizza.

Bronvermelding