Romige bloemkoolsoep met amandelen en lenteui. Makkelijk en snel te maken, erg lekker

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-02-2020 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 lenteuitjes, in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 500 gr. bloemkool, in roosjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 30 gr. geroosterd amandelschaafsel
  • 125 ml. crème fraîche
  • scheutje citroensap
  • peper uit de molen
  • 1 Liter Water

Bereiden

1. Olie verwarmen en ui en knoflook een minuut fruiten in soeppan. Bloemkool 2 minuten meebakken. Bouillonblokjes en een liter water toevoegen. 2. Laat de soep aan de kook komen. Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten zacht koken tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine. 3. Meng de crème fraîche en het citroensap door de soep. Warm de soep nog even door tot hij goed heet is. 4. Verdeel de soep over 4 kommen of diepe borden en strooi er het amandelschaafsel, (flink) wat peper en de lenteuitjes over.

Materialen

Staafmixer

Bronvermelding