Pikante kerriesoep onder een dakje

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • kipfilet

Bereiden

1-2 el olijfolie 1 ui, in dunne ringen 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 el geraspte gemberwortel 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, in dunne ringen 1 tl komijnzaadjes 1 tl korianderzaadjes 1-2 el kerriepoeder 1-11/2 l kippenbouillon (van tablet) 1 dl kokosmelk 8 draadjes saffraan 200 g kipfilet, in lange dunne reepjes zout, peper limoensap 2-3 el fijngesneden verse koriander of peterselie 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid 1 eidooier 1-2 el sesamzaadjes extra nodig: 4 ovenvaste soepkommen Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie en bak ui, knoflook, gemberwortel en chilipeper hierin ± 5 min. Wrijf de komijn- en korianderzaadjes fijn en voeg dit samen met de kerriepoeder toe aan het uimengsel. Verwarm alles al omscheppend ± 3 min. Schenk de bouillon erbij en laat de soep op zacht vuur ± 5 min. koken. Voeg dan kokosmelk, saffraan en kipfilet toe en laat de soep nogmaals ± 5 min. koken. Breng de soep op smaak met zout, peper en limoensap en schep de soep in vier kommen. Laat de soep ± 15 min. afkoelen en strooi dan de koriander erover. Rol elk plakje deeg iets uit en leg de plakjes over de soepkommen. Bestrijk de randen van de kom met water en plak het deeg goed vast op de kom. Klop de eidooier los met 2 tl water en bestrijk het deeg hiermee. Strooi de sesamzaadjes erover. Zet de kommen 15-20 min. in het midden van de oven tot het deeg lichtbruin en krokant is. Serveer de soep direct.

Bronvermelding