Zuurkoolstrudeltjes, van Arno

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 08-03-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr. rozijnen
  • 1 dl. olijfolie
  • 1 pak zuurkool, naturel, goed uitgeknepen
  • 2 dl. droge, witte wijn
  • 12 zwarte olijven (zonder pit), fijngesneden
  • 8 velletjes filodeeg
  • 50 gr. boter, gesmolten

Bereiden

1. Pureer de rozijntjes met de olijfolie in de keukenmachine. 2. Doe de zuurkool in een pan en schenk de wijn erbij en laat 5 minuten zachtjes stoven. Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken. Meng de olijfplakjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. 3. Verwarm de oven voor op 180 graden. 4. Laat het filodeeg ontdooien en spreid 4 vellen uit op het werkblad. Bestrijk het deeg dun met de gesmolten boter. Vouw het deeg dubbel en bestrijk weer met boter. Vouw het nog een keer dubbel en bestrijk het deeglapje met de rozijnenpuree en leg een beetje zuurkool in hjet midden. Rol er nog een lapje filodeeg omheen en bestrijk rondom met boter. 5. Bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. 6. Halveer de strudeltjes en leg ze op een mooi bord en garneer met een takje groen en een olijf.

Bronvermelding