Vegetarische Boboti

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-11-2004 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram Tivall vegetarische mix
  • 3 gedroogde abrikozen
  • 3 eetlepels gehaktkruiden
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1/2 eetlepel mangochutney (Conimex)
  • 1 eetlepel gebakken uitjes of
  • 1 vers uitje, gesnipperd
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel citroen- of sinaasappelrasp
  • olie voor het invetten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 gr C (hetelucht 180 gr C). Snij de abrikozen in reepjes of stukjes. Meng het vega-gehakt met de gehaktkruiden, kerrie, chutney, uitjes, abrikozenreepjes en de helft van het amandelschaafsel. Vet de schaaltjes in met de olie en verdeel het gehaktmengsel erover. Licht aandrukken. Zet de schaaltjes op het rooster midden in de oven. Klop ondertussen het ei los met 2 eetlepels water en met de citroen- of sinaasappelrasp. Haal na 15 minuten de schaaltjes uit de oven en schenk het eiermengsel erover. Zet weer terug. Na ca. 10 minuten de achtergehouden amandelsnippers erover verdelen en nog ca 5 minuten lichtbruin laten roosteren. Serveren met roergebakken groenten en gebakken aardappelen of rijst.

Materialen

2 éénpersoons ovenvaste schaaltjes

Bronvermelding