Gestapelde lasagne - Je kunt de lasagne 's morgens alvast maken

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 18-07-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kleine courgettes
  • 2 aubergines
  • 2 (zoete) aardappels*, geschild, in stukjes
  • 2 rode paprika's, in brede repen
  • 2 gele paprika's, in brede repen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 12 Tasty Tomtomaten, gehalveerd
  • 1 zakje koriander (15 gr), gehakt
  • 8 vellen lasagne verdi
  • 2 bollen buffelmozzarella, in blokjes
  • 75 gr. Parmezaanse kaas, vers, geraspt

Bereiden

* of Pommes primeurs 1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Snijd de courgette en aubergine met een groot scherp mes in de lengte in dunne plakken. Schep de (zoete) aardappelen, courgette, aubergine en paprika in het bakblik om met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en rooster de groenten in de oven in 30 minuten bruin en gaar. Schep af en toe om. 2. Leg de tomaten in een ovenschaal en druppel de rest van de olijfolie erover. Bak de tomaten 20 - 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Maak de tomaten fijn met een lepel. Maal er royaal peper boven en schep de koriander erdoor. 3. Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet af en doe de vellen over in een kom met koud water. 4. Vet 4 ovenvaste borden licht in met olie en spreid er een vel lasagne op uit. Schep de geroosterde gtroenten erop en verdeel er wat tomatensalsa over. Dek af met de andere vellen lasagne. Verdeel de mozzarella en de Parmezaanse kaas erover. 5. Verwarm de ovengrill voor. Schuif de borden (met 2 tegelijk) onder de hete grill en laat de kaas in 2 - 3 minuten licht kleuren. Maal er nog wat peper boven. TIP: Je kunt de borden met lasagne 's morgens alvast maken. Zet de borden met lasagne dan afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Laat ze voor het serveren wel weer op kamertemperatuur komen en schuif ze vlak van tevoren onder een hete grill. Wijnsuggestie: Pinot Grigio (van Santa Christina)of droge rosé.

Materialen

1 bakblik, 1 lage ovenschaal

Bronvermelding