'Parmentier van kip op Thaise wijze', verz. door Sya

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.

Laatst aangepast: 15-02-2019 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g grof gehakt kippenvlees en .......

Bereiden

500 g grof gehakt kippenvlees 2 rode uien, in plakjes gesneden 1 bosje verse koriander 12 blaadjes Thaise* basilicum 1 citroenblad 2 teentjes knoflook 1 heet chilipepertje 1 eetl limoensap 2 eetl vissaus arachideolie - Aardappelpuree: 6 grote aardappels 20 g boter 1 dl melk 1 dl room peper en zout paneermeel (facultatief) - Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet het kookvocht af en laat ze dampen. Pureer de aardappelen, voeg room, melk, peper en zout toe. Meng de puree met gehakte korianderstengels. Bewaar de korianderblaadjes. Versnipper het citroenblad (niet de nerf). - Verwarm wat olie in wok of pan, voeg citroenblad en fijngehakte knoflook toe en even later het grof gehakte kippenvlees. Laat kort bakken op hoog vuur en voeg limoensap toe. Kruid met peper en zout en haal de pan van het vuur. Voeg de uiringen, de fijngesneden Thaise basilicum en vissaus toe en meng alles. - Smeer een ovenschaal in met boter, breng een laag puree aan, vervolgens een laag kip en opnieuw een laag puree. Bestrooi met wat paneermeel en zet de parmentier 30 minuten in een oven van 180°C. Haal uit de oven en versier net voor het opdienen met blaadjes koriander. - * De Thaise ingrediënten zijn te koop in de Aziatische winkel.

Bronvermelding