Dressing voor sla - basisrecept + variaties

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 19-03-2013 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl. Dijonmosterd (moutarde de Dijon)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel (witte wijn)azijn
  • zout, peper
  • 1 kopje zonnebloemolie (iets meer of iets minder)
  • heet water

Bereiden

Pers de knoflook uit in de mosterd. Doe er een klein theelepeltje zout bij (of minder, naar smaak) en een mespuntje peper plus de (wijn)azijn. Klop dan beetje bij beetje de olie erdoor tot de massa mooi dik en lobbig is. Om de dressing luchtiger te maken klop je er tenslotte twee tot drie eetlepels heet water door. VARIATIES Variaties maak je door een andere azijn te gebruiken, bijvoorbeeld balsamico- of frambozenazijn en/of door een klein beetje andere olie toe te voegen, bijvoorbeeld twee eetlepels olijfolie of notenolie. Heel bijzonder is om wat fijn verkruimelde Roquefort erin te doen.

Bronvermelding