Hazenrugfilet met cranberrysaus, zuurkool en stoofpeertjes

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 240 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-11-2007 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stuk stoofperen
  • 100 ml rode port
  • 250 g cranberry's (verse)
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 4 stuk hazenrugfilets, op kamertemperatuur
  • 30 g boter
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 250 g wijnzuurkool

Bereiden

Voorbereiden Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Leg de peren in een pan met 3 dl water, het kaneelstokje en 50 9 witte basterdsuiker. Met het deksel op de pan heel langzaam aan de kook brengen, als het kookt op de laagste pit zetten. De peertjes onder af en toe omleggen 4 uur lang stoven. (kan halve dag van tevoren): In pan port met suiker aan de kook brengen en 2-3 min. laten inkoken. Cranberry's erdoor scheppen en op laag vuur 7-8 min. zachtjes verwarmen, tot bessen beginnen te knappen. Saus eventueel laten afkoelen en afgedekt bewaren. Bereiden In een pan 1 el boter verwarmen en de zuurkool 25 min. zachtjes stoven. Oven voorverwarmen op 150 °C. Hazenrugfilets op snijplank leggen en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn. Met cocktailprikker vaststeken. In koekenpan boter verhitten. Filets in ca. 2 min. rondom bruinbakken. Vlees in schaal leggen en in oven in 6-8 min. van binnen rosé laten worden. Intussen cranberrysaus kort verwarmen. Serveren De nog warme stoofperen laten uitlekken. Op 4 verwarmde borden een bedje van zuurkool en cranberrys maken. Plaats de uitgelekte stoofperen op de zuurkool snij de filets schuin in plakken en leg ze op cranberries.

Materialen

cocktailprikkers, ovenschaal

Bronvermelding