Chèvre croûte met vijgen in portsiroop- Lekker met een klein glaasje port

Anders, Nagerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 06-04-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 dl. rode port
  • 100 gr. bruine basterdsuiker
  • 4 geitenkaasjes in deeg*
  • 4 verse vijgen

Bereiden

* Dit gerecht is ook heel lekker met andere Franse kaasjes 'en croûte', bijv, met brie of geitenkaasje omwikkeld met spek. In pannetje port en suiker aan de kook brengen, suiker al roerend oplossen. Vijgen wassen, aan port toevoegen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Vijgen uit pan nemen en portmengsel op hoog vuur ca. 5 minutenm laten inkoken. Laten afkoelen. Geitenkaasjes volgens gebruiksaanwijzing verwarmen en over vier borden verdelen. Vijgen ernaast scheppen. Portsiroop erover en ernaast scheppen.

Bronvermelding