Mini-pavlova's voor 18 stuks - lekker met mango-passievruchtenmousse

Anders, Nagerecht, 8 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. fijne kristalsuiker
  • 6 eiwitten
  • 75 gr. amandelmeel*
  • lobbig geklopte slagroom

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 100 garden C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. 2. Doe de kristalsuiker en de eiwitten in een schone kom en klop ze met een mixer tot glanzende, stevige pieken. Spatel er het amandelmeel luchtig door. 3. Schep met een opscheplepel 18 kleine bergjes schuim van 7 cm. doorsnede op ded bakplaat. Duw in elk bergje een kuiltje met de bolle kant van een lepel. 4. Bak de meringues 1 uur in de oven of tot ze droog aanvoelen. Laat ze 15 minuten afkoelen en vul ze met geklopte slagroom en passievruchtenpulp (of ander fruit, bijv. aardbeien, kersen). Serveer direct. Lekker met mango-passievruchtenmousse (zie eigen recept)

Materialen

*Amandelmeel is verkrijgbaar bij de natuurwinkel of mediterrane winkels of markten. Je kunt ook zelf blanke amandelen fijnmalen in de keukenmachine.

Bronvermelding