All-American taart: red velvet cake Twee knalrode, zachte cakebodems op elkaar gestapeld en gevuld met frosting

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram, op kamertemperatuur roomboter.

Bereiden

150 gram, op kamertemperatuur roomboter.300 gram kristalsuiker.1 theelepel vanille extract.3, gescheiden eieren.250 gram bloem.25 gram maïzena.1 theelepel bakpoeder.2 eetlepels cacaopoeder.250 ml karnemelk.3 eetlepels rode kleurstof.1 theelepel witte wijnazijn.1 theelepel bicarbonaat van soda.zout snufje.Voor de frosting 2, of eiwitpoeder eiwitten.250 gram witte basterdsuiker.50 gram golden syrup.snufje zout.¼ theelepel wijnsteenzuur.2 eetlepels water.1 theelepel vanille extract & foto's Verwarm de oven voor op 180°C 1. Vet de vormen in en beleg de onderkant met bakpapier. 2. Mix de boter met een elektrische mixer voor een paar minuten totdat het zacht en romig is. 3. Voeg de suiker toe en klop opnieuw voor een paar minuten. Click to zoom" 4. Voeg de vanille extract toe en klop opnieuw. 5. Voeg een voor een het eigeel toe aan het botermengsel en mix goed nadat je een eigeel hebt toegevoegd. 6. Zeef de bloem, de maïzena, het bakpoeder en de cacao op een bord. Click to zoom" 7. Meng de voedingskleurstof met de karnemelk. Voeg meer voedingskleurstof toe als het mengsel niet rood genoeg is (wij hebben in totaal 4 – 5 eetlepels toegevoegd, maar dit ligt aan de kleurstof die je gebruikt). Click to zoom" 8. Zeef een derde van het bloemmengsel bij het botermengsel en mix totdat het gemengd is (niet langer!). Voeg een derde van het karnemelkmengsel toe en mix opnieuw totdat het net gemengd is. Ga door totdat je een samenhangend beslag hebt. Click to zoom" Click to zoom" 9. Klop de eiwitten met het zout stijf in een schone, vetvrije kom totdat het eiwit stijve pieken vormt. Click to zoom" 10. Meng een vierde van het eiwit met het beslag en roer goed door elkaar. Click to zoom" 11. Vouw met een spatel de rest van het eiwit voorzichtig in drie delen door het beslag heen. Zorg dat je niet te veel roert. 12. Meng de witte wijnazijn en de bicarbonaat van soda in een aparte kom totdat het begint te bubbelen. Vouw dit ook door het beslag heen. 13. Verdeel het beslag tussen de twee taartvormen. Click to zoom" 14. Bak de taart 25 – 30 minuten in de oven of totdat een prikker er schoon weer uitkomt. Laat ze 15 minuten in de vorm afkoelen, trek een mes om de randen heen zodat de cakebodems los zitten en draai ze voorzichtig om op een rooster. Laat ze volledig afkoelen. Click to zoom" 15. Maak de frosting door het eiwit, de suiker, de golden syrup, het zout, het wijnsteenzuur en het water in een hittebestendige kom te mengen. Zet de kom over een pan met zacht kokend water (de kom mag het kokende water niet raken). 16. Klop het mengsel met een elektrische mixer tot zachte, satijnen pieken. Haal de kom van de pan af en klop voor nog eens 2 minuten. Het mengsel wordt nu stijver. Voeg de vanille extract toe en mix opnieuw. Click to zoom" 17. Begin meteen met het glazuren van de cake om te voorkomen dat het mengsel hard wordt. Besmeer eerst een cakebodem met een vierde van het mengsel. Click to zoom" 18. Leg de andere cake bovenop en besmeer de bovenkant met een vierde van het mengsel. Click to zoom" Click to zoom" 19. Besmeer de zijkanten van de cake met de rest van de frosting. Maak kleine pieken overal op de taart. Click to zoom" 20. Laat de taart minstens een half uur staan voor het serveren.

Bronvermelding