Zalmmouse - een AllerHande recept uit 1992

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 25-01-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 0,5 visbouillon
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 250 ml. slagroom
  • 0,5 zakje verse bieslook (á 25 gr.), fijngeknipt
  • zout, peper

Bereiden

VOORBEREIDEN 1.Gelatine 5 min. weken in koud water. In pan 100 ml. water met bouillontablet aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in bouillon oplossen. 2. In keukenmachine zalm met ketchup tot glad mengsel pureren. Bouillon erdoor roeren. In kom slagroom bijna stijf kloppen. Slagroom luchtig door zalmmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Zalmmengsel overdoen in vorm, gladstrijken en afdekken met plasticfolie. Mousse in koelkast in 4 uur laten opstijven. BEREIDEN 3. Vorm even in heet water dompelen. Platte schaal op vorm leggen. Samen keren en zalmmousse uit vorm laten glijden. Garneren met bieslook. Lekker met stokbrood en boter.

Materialen

visvorm (inhoud 750 ml.) ingevet, keukenmachine of staafmixer, plasticfolie

Bronvermelding