Engelse cake

Gebak, Buffet, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 13-01-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr zachte roomboter
  • 250 gr basterdsuiker
  • 400 gr patent bloem
  • 125 ml lauwe melk
  • 150 gr gewelde rozijnen
  • 3 eieren
  • zout
  • amandelen
  • citroen rasp
  • bigarreaux

Bereiden

roer de boter met de melk,de suiker, het zout en de citroen luchtig. klop hierdoor de eieren een voor een afgewisseld met wat van de bloem om schifting te voorkomen. spatel er de rest van de bloem door en vervolgens de gewelde rozijnen. vul bakblik met beslag en leg bovenop de amandelen en bigarreaux. plaats in de oven en bak in 1 uur af op 170 C.

Materialen

mixer en cakevorm

Bronvermelding