Gegratineerde spitskoolschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g spitskool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • nasikruiden
  • 2 banannen
  • 150 g taugé
  • ketjap
  • 1 pak aardappelpuree (of zelfgemaakt)
  • geraspte kokos
  • 1 zakje ongezouten pinda's

Bereiden

Spitskool in repen snijden en ui snipperen. Verhit olie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook uit de pers en roer 1 el nasikruiden erbij. Schep de spitskool erbij en roerbak de groenten 2 min. Schakel de grill aan. Snijd de bananen in plakjes, zoek de taugé uit en schep ze samen met 2 el ketjap door de kool. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kool en puree door elkaar scheppen en in een ovenschaal doen. 3 el kokos en pinda's er overheen strooien en in de oven mooi bruin laten kleuren.

Materialen

Oven

Bronvermelding