Kruidenomeletrolletjes met rucula. Om dit fantastisch hapje te serveren, hoef je echt niet te wachten tot zich een vegetariër op je gastenlijst meldt

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 06-08-2015 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 60 ml. droge, witte wijn
  • 1-2 eetl. fijngesneden bieslook
  • 1 theel. olijfolie, evt. extra
  • 12 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 50 gr. (baby)rucula
  • 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • zeezout, versgemalen peper

Bereiden

1. Breek de eieren in een kom en klop ze los met de wijn, bieslook en wat zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur en schenk er een scheutje van het eimengsel in (de hoeveelheid van ongeveer een half ei). Til de pan iets op zodat het mengsel dun uitvloeit en bak het omeletje in 1 minuut lichtbruin. Draai hem om en bak de andere kant kort. Neem de omelet uit de pan en laat afkoelen. Bak van de rest van het eimengsel nog 11 omeletjes, gebruik evt. wat extra olijfolie in de pan. 2. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes (bewaar de tomatenolie) en schep ze om met 1 eetl. van de tomatenolie, de rucula en de Parmezaanse kaas. Verdeel het ruculamengsel over de 12 omeletten, houd een beetje achter voor de garnering. Rol de omeletjes op. 3. Leg de rolletjes op een lange schaal en strooi de overgehouden rucula erover. Schenk er nog wat tomatenolie over. Bestrooi met zeezout en versgemalen peper en serveer de rolletjes koud.

Bronvermelding